“Aşk olmasa hayat olmaz”

Kıbrıslı sanatçı Ziynet Sali’den Kıbrıs Gazetesi’ne özel açıklamalar…

Ziynet Sali, No:6 albümü ile zirvede yer alırken, son çektiği “Dağınık Yatak” adlı şarkısı ile Kral TV ekranlarında dönüş yaptı.

Tatil için geldiği ülkesinde sadece KIBRIS Gazetesi’nin sorularını cevaplayan başarılı sanatçı, “Single modası eskidi. Benim geride bıraktığım 6 single çalışmam var ve hepsi de hit olmuş şarkılar. Bunlar Çikolata, Rüya, Bize Yeter, Bizde Böyle, Gelemiyorum Yanına, Bugün Adım Leyla… Gördüğün gibi single konusunda epey iş yapmışız. Yine de yaparız. Neden olmasın?” dedi.

Sanatçı, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması yönündeki arzusunu dile getirerek, “Kısa sürede sonuç alınacağına dair Kıbrıs halkı gibi benim de inancım yok. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı’nın çabalarını izliyorum. Umarım karşı tarafı ikna eder, başarılı olur ve bir an önce bu sorun çözümlenir” diye konuştu.

No 6 Albümü nasıl gidiyor? İkinci klibi çektiniz, üçüncü klip hangisi?
Gayet güzel gidiyor. Albüm gerek şarkılar gerek sözler ve sound olarak çok ilgi gördü. Albüm çıkalı 2,5 ay oldu ve ikinci klibimiz yayında. Aslına bakarsanız üçüncüsü de hazır sanıyorum. Yılbaşı civarı bu klibi de yayınlamış oluruz. Üçüncü klip, “Çeyrek Gönül” için çekilecek.

Peki albümde en çok sevdiğiniz parça hangisi oldu?
Albüme tüm şarkıları hissederek seçtim. Yüreğimde hissettiğim şarkılar hepsi… Bu nedenle ayırım yapamıyorum.

Ziynet Sali hedeflediği yerde mi?
Ziynet Sali’nin hedefleri biter mi sence… Hedef çok ama istediğin yerin de sınırı yok. Önemli olan geride bıraktığın ve gelecekte bırakacağın izlerdir. Bu nedenle gelecekte bırakacaklarım adına daha yapacak çok iş var.

Geçtiğimiz ay İstanbul’da büyük bir konseriniz oldu. Bu konsere kaç ayda hazırlandınız?
Harbiye tarzı büyük konserlere benim için hiçbir hazırlık yapmadan da çıkmak mümkün ancak bu konserlerde fark yaratmak, seyirciye müziğin yanında görsel bir şölen de sunmak adına bir proje koymak istiyorsunuz. Biz de adını “Deniz Kokusu” koyduğumuz bir konsept için yaklaşık 4 aylık bir çalışma yaptık.

Düet konusundaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim? İleride düet yapmak istediğiniz sanatçı var mı?
Düet yapmak olması gereken bir çalışma ama düet yapacağınız insan ile gerek tarz gerek ses olarak uygun koşulların bulunması gerektiğini düşünüyorum. Mesela geçen yılki Harbiye konserimizde Despina Vandi ile yaptığımız düet, hem tarz hem ses olarak birbirine uyumluydu. Özel biri yok zaten. Bu tür çalışmalar bir anda ortaya çıkıyor.

Sizi en çok ne mutlu eder?
Huzur en büyük mutluluğum. Sadece kendim için değil, herkesin huzur içinde olması beni çok mutlu eder. Son zamanlarda yaşadıklarımız, onlarca insanın katledilmesi, onlarca şehit hepimizin huzurunu kaçırdı, hepimizi yasa boğdu. Artık huzur gelsin diliyorum. Bu da beni çok mutlu edecektir.

Son Zamanlarda single moda oldu. Sizde böyle proje var mı?
Single modası eskidi bile Orhancığım. Benim geride bıraktığım 6 single çalışmam var ve hepsi de hit olmuş şarkılar. Bunlar Çikolata, Rüya, Bize Yeter, Bizde Böyle, Gelemiyorum Yanına, Bugün Adım Leyla… Gördüğün gibi single konusunda epey iş yapmışız. Yine de yaparız neden olmasın.

Kıbrıs’ta bir klip çekmeyi düşünür müsünüz?
Çok istedim bir türlü denk gelmedi ama bu albümün bir şarkısını kesin Kıbrıs’ta çekeceğim. Belki de burada Bellapais’te çekeriz.

Kıbrıslı sanatçıları nasıl buluyorsunuz?
Gerek şarkıcı gerek oyuncu ve daha birçok branşta çok başarılı sanatçılarımız var. Daha da çok olmalıyız. Son günlerde Buray gibi genç bir yeteneğin çıkması beni mutlu etti. Buray’ın enerjisine bayılıyorum… Umarım devamını getirir.

Peki bu güne kadar sizi en iyi anlatan şarkı hangisi ve neden ?
Beni en iyi anlatan şarkılar, benim şarkılarım çünkü onları kendi duygularımla ve bana uygun bulduğum için seçtim. Arada bu şarkıyı keşke ben okusaydım dediklerim de olmuyor değil.

Aşk hayatınız ve evlilik hakkındaki düşünceleriniz nedir?
Aşk olmaz mı… Aşk olmazsa hayat olmaz ama evlilik kısmet işi. Bunu ne kadar isteseniz de zorlamayla olmuyor. Belki bir gün o da olur.

Kıbrıs’la ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Ben bu ülkeyi çok seviyorum. Baksanıza şu Bellapais’in güzelliğine, huzuruna. Değerini bilmemiz lazım. Son zamanlarda Girne de yükselen binalar görüyorum. Bunlar güzel görüntüler değil. Aman dikkat; bu güzelim adayı betonlaştırmayalım…

Kıbrıs’ta yürütülen çözüm müzakereleri için ne düşünüyorsunuz?
Ben de Kıbrıs sorununa çözüm gelsin istiyorum. Kısa sürede sonuç alınacağına dair Kıbrıs halkı gibi benim de inancım yok ama Sayın Cumhurbaşkanı’nın çabalarını izliyorum. Umarım karşı tarafı ikna eder, başarılı olur ve bir an önce bu sorun çözümlenir…

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.