Datça tiyatro festivali için geri sayım başladı

“Deniz Seviyesinde Tiyatro” sloganı ile yola çıkan ve üniversiteli genç girişimciler tarafından, geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Datça Tiyatro Festivali, bu yıl da sanatseverlerle buluşmak için gün sayıyor.

Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören ve 3 günde yaklaşık 25 bin kişinin katıldığı festival; bu yıl, programı genişleterek 5 günde 50 bin sanatseveri ağırlamaya hazırlanıyor.

Datça, 26-30 Haziran’da deniz seviyesinde yaklaşık 50 bin kişiye eğlence, kültür ve müzik keyfini bir arada sunacak.

Datça’nın merkezinde bir tiyatro adasının kurulacağı festival, yediden yetmişe herkesin eğlenebileceği ve sanata doyacağı etkinlikler ile binlerce kişiyi bir araya getirecek.

Datça Tiyatro Festivali, Panayır Alanı’nda gerçekleşen halka açık konserler, tiyatro oyunları, söyleşiler, atölyeler, ve pek çok sürpriz içerik ile Datça’nın ev sahipliğinde büyükleri kucaklarken, çocuklar için özel olarak tasarlanan ücretsiz programı ile festivalin küçük katılımcılarına özel bir deneyim alanı da sunuyor.

Herkes Festival’de!
Akustikhane programı işbirliğinde gerçekleşecek olan Festival Açılış Konseri’nde, birbirinden ünlü isimler, festivalin açılışında hem şarkılar söyleyecek hem de muhabbet temasında eğlencenin en özel anları unutulmaz zamanlar olarak kayıtlara geçecek.

Bu sene ilk kez kurulacak olan Alternatif Sahne’de gerçekleştirilecek gündüz oyunları, hikaye anlatımları, warm-up konserler, gösterileriler ve birçok yan etkinlik ile sanat ve eğlence bir arada olacak.

Festivalde yer alacak olan bir çok sürpriz ismin yanı sıra; Bülent Şakrak, Muhabbet Baskınları ile festivalin girilmedik köşesini bırakmayacak.

Başarılı oyuncu Ceyda Düvenci’de festival kapsamında sanatseverlerle bir araya gelecek.

Yer aldıkları başarılı projeler ile kendilerinden sıkça söz ettiren Salih Bademci ve Alican Yücesoy da festivalin dikkat çeken isimlerinden. Sevenleri ve festivalin konukları ile eğlenceli anlara imza atacak olan Bademci ve Yücesoy, festival kapsamında sergileyecekleri oyunlar ile unutulmaz anlar yaşatacak.

Bu yıl, Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu seçilen Deniz Karaoğlu, bu sezonun en ilgi çeken oyunlarından “Kader Can” ile binlerce kişiye hitap edecek.

Akustikhane ile Açılış Konseri etkinliği ile muhabbet temasında başlayacak olan Datça Tiyatro Festivali’nde sanatseverler ile birlikte şarkılar söylenirken sohbetler gerçekleştirilecek.

Datça’nın atmosferine ve festival ruhuna özel ekiplerin yanı sıra Beyti Engin, Hare Sürel, Kanbolat Görkem Arslan, Seda Türkmen ve daha pek çok sürpriz isim festivalde şimdiden yerini aldı.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.