Durağanlığa Karşı Coşku: İlkbahar-Yaz Koleksiyonu

Simay Kışlaoğlu Design
Simay Kışlaoğlu Design markasının kurucusu Simay Kışlaoğlu, yazlık koleksiyonunda durağanlığa karşı coşku ve hareketliliğe vurgu yaptığı “2021 İlkbahar-Yaz Resort Collection” koleksiyonunu tanıtmaya devam ediyor.

Simay Kışlaoğlu Design, 2021 yılı İlkbahar-Yaz özel koleksiyonunda, romantik form özgür ruha önem verdi. İpek kumaşlar kullanıp; renk paletinde ağırlık mavi ve altın sarısına yer verdi. 90’lardaki barok desenler hiç eskimediğini zamansız olduğunu vurgulayan Simay Kışlaoğlu klasik İtalyan sanatına duyduğu ilginin en önemli göstergesisini de tasarımlarına yansıtmaya ve sofistike dinamik kadın ruhuna hitap etmeyi hedefliyor.

Medusa başları, freskolar, leopar desenleri gibi farklı çizgilerle göz alıcı özel koleksiyon, yazın sahillerde ve yaz akşamlarında rüzgar gibi esmeyi hedefleyen kadınları bekliyor.

Simay Kışlaoğlu Kimdir?

Simay Kışlaoğlu 2014 Koç Üniversitesi İngiliz dili ve Karşılaştırmalı edebiyatı mezunudur. Üniversite de okuduğu dönem boyunca Amerikan konsolosluğu ticaret ateşeliği doğuş medya grubu vogue türkiye başta olmak üzere gq dergisi gibi dergilerde editorial yazılar yazıp moda çekimlerine katılmıştır.Üniversitede okuduğu dönem boyunca ikinci dili İtalyanca seçip burslu olarak Floransa’da dil eğitimi almıştır,dil eğitimi aldığı sırada moda ile ilgili çeşitli workshoplara katılmıştır.

Hayatının her döneminde sanata yer vermiştir; yağlı boya ve modayı birbirine entegre edip çalışmalarına bu yönde ağırlık vermiştir. 2020 yılında Simay Kışlaoğlu Design’ı kurmuştur. Tasarımlarında konfeksiyonel üretimden ziya de az ve öz felsefesi ile yola çıkmıştır.

Tasarımlarının zamansız olmasına özen göstermekte
Türkiye’nin tekstil konusunda oldukça iyi düzeyde olduğuna inanan Simay Kışlaoğlu tasarımlarını yurt dışında da ilgi göreceğini söylüyor.Hep yabancı marka alma eğilimi yurtdışında neden türk tasarımcılarımız ülkemizi temsil etmesin diyor.

Kıyafet tasarlarken kumaş seçerken renkler bile simay kışlaoğlu için çok önemli;Yağlı boyalarında da genelde kadın portrelerine ağırlık vermekte; onların farklı ruh hallerini yansıtmakta…

İlerleyen dönemlerde, tablolarına yaptığı eserleri kıyafetlerindede görebileceksiniz….

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.