Duygu yüklü türküler

Ünlü sanatçı Yavuz Bingöl, Kıbrıs konserinde barış mesajları verdi.

Türk Halk Müziği’nin güçlü yorumcusu Yavuz Bingöl, önceki akşam Merit Crystal Cove Otel’de konser verdi.

“Aramızda olmayanlara, sevdiklerimize ve özlediklerimize gelsin” diyerek “Ayrılmadık Seninle” şarkısıyla konserine başlayan Bingöl, “Sarı Gelin” türküsünü de, Gezi Parkı eylemcilerine armağan etti.
Eylemlere destek veren sanatçı, “Sıradaki şarkımı, Taksim’deki vatandaşlara armağan ediyorum. Çok basit bir şekilde halledilmesi gereken olay, aldı başını gitti. Bütün sanatçıların, sivil toplum kuruluşlarının, muhalefetin, iktidarın, herkesin bir halk hareketi haline geldi. Onların bir dili var, çok genç kuşaklar. Ben gittim. 20’li yaşlardaki gençler, orada bir dil oluşturmuşlar. Ben sayın valinin söylediği cümleyi, sayın başbakanımızdan duymak isterim” dedi.

İki gün önce Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile beş saatlik bir görüşme yaptıklarını ve bu olayların güzellikle halledilebileceği hakkında konuştuklarını belirten Bingöl, “Saatlerce orada zaman geçirdik. İnşallah kimsenin burnu kanamadan daha fazla acı, ölüm olmadan olaylar biter” dedi. Bingöl, şarkıları arasında barış ve sevgi mesajları verdi.
Kıbrıs Gazetesi

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.