“Evlenmeden çocuk sahibi olabilirim”

Adını Türkiye ve dünyada başarı ile duyurmuş Kıbrıslı modacı Raşit Bağzıbağlı, Kıbrıs Pazar’a çarpıcı açıklamalar yaptı..

Kıbrıslı modacı Raşit Bağzıbağlı, evlilik düşünmediğini, çocuk sahibi olmak için evlenmeye gerek olmadığını söyledi. Bağzıbağlı, “Evlenmeden de çocuk sahibi olabilirsin. Ben de bunu yapmak istiyorum” dedi.

Raşit Bağzıbağlı, dededen yadigâr kalan kumaşçılık işini, babasının yıllar önce Ankara’da açtığı kumaş mağazasında devam ettirdi… Daha sonra eğitimini Londra’da tamamlayan Bağzıbağlı, yaptığı defile ile adını duyurdu…Şimdilerde ise Türkiye’nin aranan modacıların başında geliyor…

Başarılı bir tasarımcı… Henüz 21 yaşındayken, ilk Couture koleksiyonunun defilesini gerçekleştirdi.

Türk moda sektöründeki en genç Couture tasarımcısı olmanın gururunu yaşayan Raşit Bağzıbağlı, çok kısa bir süre içerisinde iş, sanat ve siyaset dünyasından seçkin isimlerin, dünyaca ünlü yıldızların tercih ettiği, elegan tarzıyla fark yaratan bir tasarımcı olmayı başardı.

Paris Hilton’un Türkiye ziyareti sırasında keşfettiği modacı Raşit Bağzıbağlı, Hilton’dan yeni siparişler aldı. Başta Paris Hilton olmak üzere Tuba Büyüküstün, Nurgül Yeşilçay, Bergüzar Korel ve daha nice isimlere tasarım yaptı. Bununla da kalmayıp Türkiye’nin birçok sosyete ismine özel tasarımlar yapıyor.

Geçtiğimiz yıl katıldığı Mercedes Benz İstanbul Fashion Week’te adından söz ettiren Bağzıbağlı, bu yıl yaşanan terör olayları ile gerçekleşmeyen moda haftasında yer alamadı.

Bu yıl yeni konseptini ‘Hippiler’ olarak belirleyen modacı, ‘Rashid by Raşit Bağzıbağlı’ markasıyla 32 parçadan oluşan koleksiyonunu moda severlerin beğenisine sunacak. Bağzıbağlı bu koleksiyonunu aralık ayında düzenleyeceği bir “after party” ile kutlamaya hazırlanıyor.

Bağzıbağlı mart ayındaki Mercedes Benz Moda haftasında da yer alacak.

“Samimi olduğum için çok seviliyorum”

Birçok işlere imza atıyorsunuz… Başarınızın sırrı nerede gizli?
Tabii benim için çok iyi (gülüyor)… İstediğim yerde ilerliyorum, insanlar yaptığım işe bana saygı duyuyorlar, insanlara samimi olduğum için çok seviliyorum. Müşterilerim olsun tasarımlarımı giyen insanlar olsun, o enerjiyi benden alıyorlar. Rahat davranıyorum. Dışarıda fotoğraf çektirirken bile kimseyi kırmıyorum.

“Bağzıbağlı ismi hem avantaj hem de dezavantaj oldu”

On yıldır modanın içindesin… Seni en çok ne zorladı?
Bazan yapamayacağım diye düşünürüm… Bence soyadımın Bağzıbağlı olması hem avantaj hem de dezavantaj oldu benim için… Avantajı şu; çok bilinen bir isim, bilinen ve insanların güven duyduğu bir marka… Diğer taraftan ise ‘Bağzıbağlı’nın aile imkânları var. Onun ne yeteneği var ki zaten’. Bu bakış açısını aşmaktı… Bunu da aştım.

“Kapris… Hiç çekemem”

Bugüne kadar birçok isimle çalıştın… En çok kiminle iş yapmak zor oldu?
(Gülüyor)…Öyle isimler var ama şu an aklıma gelmiyor. Bir kere ben kapris çekmem. Hiçbir zaman gerek çalıştığım isimler gerek diğerleri, sanırım benim kişiliğim ile alakalı insanlar bana kapris yapmıyor. İnsanları mutlu etmek için işimde elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Ailem ile bir takım ruhumuz var ve çok güzel çalışıyoruz.

“Çok fazla seyahat ederim”

Peki kreasyonlarınızı nasıl hazırlıyorsunuz?
Çok seyahat ederim. Beni en fazla besleyen şey, o anki ruh halim… En son İspanya’ya gittim ve Matadorlarla alakalı bir koleksiyon yapmak istedim ve yaptım da… Bir ara Brezilya’ya çok sık gittim. Brezilya alakalı bir koleksiyon yaptım. En son koleksiyonum “Hippiler “ idi. 1970’li yıllardan etkilendim. Tulin Şahin ile çekim yaptık. Bu koleksiyon bitti, önümüzdeki aylarda ise bir “after party” ile tanıtacağız.

Tabii bunu Mercedes Benz İstanbul Fashion Week’te tanıtacaktım ancak moda haftası iptal olduğu için bu koleksiyonu ise bir parti ile tanıtmak istiyorum.

“Kıbrıs halkı çok mini giyiyor”

Kıbrıs’ta modayı nasıl buluyorsun? Nasıl giyiniyor sizce Kıbrıs insanı?
Düğünlerde görüyorum. Daha fazla yazın gittiğim yerlerde, gerçekten tam mini, üstlerine oturan kıyafetler giyiyorlar. Sanki çamaşırla oturuyorlar. Başka ülkede bu kadar dar, bu kadar kısa, vücut hatları dışarı çıkacak insan görmedim. Kıbrıs’ta genç kızların yaptığı bir hata var… Kıbrıs’ın kendine has bir modası var. “Ben çok kiloluyum, bu kadar dar giymemeliyim” böyle kompleksleri yok. Ama gerçekten hiç güzel görünmüyorlar. Hepsi böyle değil. Çok şık giyinen insanlar da var. Şıklık hiçbir zaman parayla değil. Çok daha uygun fiyatlara da şık olabilirsiniz… Şu anda Kıbrıs’tan iyi müşterilerim var. Eziç ve Debreli aileleri özel günlerinde elbiselerini bana emanet ediyorlar.

“Babamla birlikte poz vereceğiz”

Raşit Bağzıbağlı günlük hayatta nasıl biri?
Günlük hayatta her zaman için sosyal olmaya çalışırım. Bu aralar spora başladım. Bir dergiden de teklif var. Kapak yapacaklar ve üstsüz olarak poz vereceğim. Henüz emin değilim. Belki gömlek de giyebilirim. Tabii bu normal bir şey. Birçok modacının, kendi ürünüyle ilgili kendi tarzı var. Benim de böyle bir projem var. Babamla birlikte bir koleksiyon hazırlıyorum, bununla ilgili bir çekim olacak.

“Erkek kreasyonları yapacağım”

Bayanlara koleksiyon yaptın… Erkek koleksiyonu var mı gündemde?
Gerçekten çok istiyorum. Hem talep var hem vakit var… İmkan da var… Bir de dünyanın en güzel kumaşları… Neden olmasın? Önümüzdeki aylarda yapacağım. Tabii ben takım elbise adamıyım. O yüzden daha çok takım elbise ağırlıklı spor ceketle düşünüyorum. Önümüzdeki ay bunun için fotoğraflar çekeceğiz. Şimdiden on, on beş tane koleksiyon hazır.

“Evlenmeden çocuk sahibi de olabilirsin”

Evlilik düşünüyor umusun?
Evlilik… İnşallah (gülüyor)… Evlilik düşünmüyorum. Çocuk sahibi olmak için evlenmeye gerek yok ki… Evlenmeden de çocuk sahibi olabilirsin. Ben de bunu yapmak istiyorum. Çünkü evlilik aşkı öldürür… Yüzde yüz…

Aklında biri var

Etkilendiğin biri var mı?
Evet var.

Bir çok kadınla çalıştın elektrik aldığın oldu mu?
Evet oldu. Elektrik aldım. Yani bu kişi ile beraber olsam süper olur dediğim kişiler oldu.

“Tülin Şahin bir numara”

Türkiye’de beğendiğin mankenler kimler?
Türkiye’de beğendiğim mankenler arasında bence en iyisi; Tülin Şahin… Benim için bir numaralı manken ve işini çok iyi yapıyor. Her zaman için çok güzel biri…

Birçok yerde defile yaptın… Milano ve Paris’te yapmayı düşünüyor musun?
Neden olmasın… Her modacının hayal ettiği ülkeler bunlar… Herkesin farklı hedefleri olabilir. Herkes aynı yerde defile yapacak kuralı yok.

“Ülkemde defile yapmak istiyorum”

Yeni projeleriniz neler?
Netleşmeyen birçok proje var. Kıbrıs’ta bir workshop olabilir. Bunun haricinde ise 2016 yılında defile projem var. Türkiye’den çok güzel bir yerden teklif geldi. Kıbrıs’ta defile yapmak istiyorum… Bunu zaman gösterecek.

Mart ayında düzenlenecek Mercedes Benz Fashion Week’te var mısınız?
Evet olacağım. Bu yıl üçüncü kez katılacağım. Oraya da yeni kreasyonlar hazırlamaya başladım. Kış ayının kreasyonlarını göstereceğim.

“Tuba Büyüküstün çok iyi giyinen biri”

Sanatçılarda çok iyi giyinen isimler kim size göre?
Benim en iyi arkadaşlarımdan birisi olan Tuba Büyüküstün, sanatçı olarak kendisini çok beğeniyorum. Müzik sanatçısı olarak onu uzun süre giydirdim. Ama son zamanlarda ben tercih etmiyorum. Ben daha fazla kırmızı halı kıyafeti tasarlıyorum.

Şimdi belki son yapacağım tasarımlarda olabilir. Bir proje daha var. Henüz ünlenmeyen bir kızla, rap yapan bir kızla çalışmak istiyorum. Çok güzel bir proje olacak.

Bundan beş sene sonra nerede olmak istersiniz?
Daha önce hedeflerimi söylerdim, ancak hiçbir şey planladığım gibi gitmediği için bilmiyorum. Şu anda buradayım. Yaş 30 olunca fikirler değişiyor… Sağlıklı olalım, gerisi yalan…

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.