Fikirler farklı

Miss Kuzey Kıbrıs Yarışması’na katılan isimlere “Güzellik yarışmasında mayolu geçişin iptal edilmesi kararı doğru mu?” diye sordu.

Ülkemizde bu yıl düzenlenecek Miss Kuzey Kıbrıs ve Bay Kuzey Kıbrıs Yarışması’nda artık mayo geçişi yapılmayacağı açıklamasını eski yarışmacılara sorduk.

Eski yarışmacılar, bu konuda farklı görüşlere sahip. Kimisi kararı desteklerken kimisi de mayolu geçişin iptalinin yarışmanın anlamını yitirmesine neden olduğunu savunuyor.

Eski yarışmacılar ne dedi?

Cemile Aktanlı (Miss Kuzey Kıbrıs 2012 kraliçesi): Miss World Yarışması’nda olmayacaksa Miss Kuzey Kıbrıs’ta da olmamalı. Çok normal bir karar. Aileler açısından da doğru bir karar oldu.

Fatoş Kavani (Miss Kuzey Kıbrıs 2012 Dostluk Güzeli): Kararı destekliyorum. Genç yarışmacıları daha da cesaretlendirecektir. Bülent Günkut’un kararına katılıyorum.

Şerife Soybir (Miss Kuzey Kıbrıs 2014 finalisti): Doğru bir karar. Daha çağdaş bir yapı oluşacak. Güzelliğin asil duruşu ortaya çıkacak.

Ayşe Merter (Miss Kuzey Kıbrıs 2013 finalisti): Mayolu geçişin kalkması doğru değil. Sadece elbiseyle podyuma çıkılması bir şey ifade etmez.

Melis Girgen (Miss Kuzey Kıbrıs 2013, 5. güzeli): Bence yarışmalarda kızların mayo giymesi çok güzeldi. Mayolu defilenin çok başka bir havası olduğunu düşünüyorum. Denizde daha açık bikiniler tercih ediyoruz, bunu podyumda göstermek, mayo ile güzel yürüyebilmek kızların kendine olan güvenini de gösteriyordu.

Çiğdem Şavaşan Özsoy (Miss Kuzey Kıbrıs 1999, 2. güzeli): Güzellik yarışması dendiğinde akla her ne kadar genel kültür, bilgi, yüz güzelliği ve boy gelse de fikrimce vücut güzelliğine de her türlü bakılır. Bu şartlarda hangi kriterlere bakarak güzeli seçecekler merak ediyorum. Sonuçta modellik yarışması değil, güzellik yarışması.

Burcu Betin (Miss Kuzey Kıbrıs 1997, 2. güzeli): İnsan olgunlaştıkça bakış açısı değişiyor. Güzelliğin yarıştırılması çok anlamsız geliyor artık. Bilgiyi kültürü ölçebilirsin ama güzelliği ölçemezsin. Mankenlik mesleği düzgün yapıldığı takdirde sonuna kadar saygım var ama yarışmalar anlamsız bence. Ayrıca fiziksel olarak varsayalım ki, dört dörtlük olan seçildi, içi kötüyse, iki kelimeyi bir araya getiremezse, kültür sıfırsa ne yapayım ben öyle güzelliği.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.