‘Kar’ dünya prömiyerini Sofya’da yapacak

Genç yönetmen Emre Erdoğdu’nun hem senaryosunu yazdığı hem de yönettiği ve ülkemizin başarılı oyuncusu Hazar Ergüçlü’nün başrolünde yer aldığı “Kar” filmi dünya prömiyerini yarın “21. Sofya Uluslararası Film Festivali”ndeki Uluslararası Yarışma bölümünde yapacak.

Müzeyyen rolündeki Ergüçlü’nün yanı sıra Ozan Uygun, Halil Babür, Doğaç Yıldız ve Nazlı Bulum’un ana castta yer aldığı 2016 yılı yapımı 120 dakikalık dram türündeki filmin görüntü yönetmenliğini ise Ercan Küçük yapıyor.

Yıllar sonra hayatları kesişen iki kardeşin hikayesi
Müzeyyen, toplumsal ahlak çizgisinin altında yaşayan genç bir kadındır. Kavgaya, uyuşturucuya bezenmiş hayatını kendine benzeyen arkadaşlarıyla paylaşıyordur. Kardeşi Ali onun varlığını yeni öğrenmiş, onunla tanışmaya Bolu’dan kendi burjuva, başarılı eğitim hayatını yarıda bırakıp Antalya’ya gelmiştir.

Meşru çocuk Ali sınanmadığı günahlarla, gayr-i meşru çocuk Müzeyyen ise Ali’nin getirdiği umutla imtihan olacaktır. Bu film Antalya’nın sokak aralarındaki hayatların ve Müzeyyen’in, henüz bebekken kendisine tercih edilen uzaktan kardeşi Ali’yle olan imtihanının hikayesidir.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.