Macias’tan muhteşem konser

Cezayir asıllı Fransız sanatçı Enrico Macias, gitarı, sesi ve şarkılarıyla büyüledi.

50 yıllık müzik kariyeriyle dünyada milyonlarca hayranı bulunan Cezayir asıllı Fransız sanatçı Enrico Macias, Alsancak’taki Merit Crystal Cove Otel’de “Enrico Macias Siyah & Beyaz Gece” konseptinde sevenlerine muhteşem konser verdi.

76 yaşındaki sanatçı iki saat boyunca gitarı, sesi ve gençlere taş çıkartan enerjisi ve performansıyla herkesi büyüledi. Özel orkestrası eşliğinde sahne alan Macias, birçoğu Türkçe’ye de uyarlanan sevilen parçalarını seslendirdi.
Merit Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, Macias’ın Türkiye menajerliğini yapan Erkan Özerman, oyuncu Cihan Ünal, ses sanatçısı Nil Burak’ın da izlediği gecede, seçkin konuklar hayranı oldukları Macias ile keyifli bir gece yaşadı.

Sibel Tüzün ile düet
Ünlü sanatçı kendisini izleyenler arasında bulunan Sibel Tüzün’ü sahneye çağırdı. Macias-Tüzün ikilisinin iki parçalık düeti salonda uzun süre alkış aldı. İkilinin provasız söylediği Fransızca-Türkçe Macias şarkıları takdir topladı. Macias’ın ünlü şarkılarından Zingarella gecenin en beğenilen şarkısı oldu.

Ünlü sanatçıya ‘Merit’in Altın Anahtarı’
Gece sonunda Enrico Macias’a Merit Otelleri’nin ‘Altın Anahtarı’ takdim edildi. Reha Arar’ın takdim ettiği ve altın anahtarın da bulunduğu plakette “Dünyanın En Ünlü Sanatçısı Enrico Macias” yazıyordu.Arar, dünyanın en önemli ses sanatçılarından biri olan Enrico Macias’ın Rumların tüm baskılarına rağmen Kuzey Kıbrıs’a gelerek bu ülkede sahne aldığını ve kendilerinin bu cesur davranışı hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.

Macias, 50 yıldır Türkiye’ye son yıllarda da Kuzey Kıbrıs’a geldiğini söyleyerek “Türkiye’de benim insanlarla buluşmamda Erkan Özerman’ın çok büyük payı var. O hep işinin en iyisini yapan biriydi. Daha önceleri ve bu gece de bu güzel insanlarla beni buluşturduğu için kendisine çok teşekkür ederim” dedi.

Dünya müzik kültürü konusunda verdiği destekten dolayı menajer Erkan Özerman’a da teşekkür plaketi verildi.
Kıbrıs Gazetesi

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.