Mankenler, 20 metrelik podyumda yürüdü

Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’un yedinci sezonu, defilelerle sona erdi.

Moda haftasında ilkbahar/yaz 2016 sezonundan koleksiyonlar, marka ve tasarımcıların sonbahar/kış 2016 koleksiyonlarından örnekler sunuldu.

Sağladığı kapsamlı platformla Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul, bu sezon IMG Fashion’un tanımıyla “hibrit” bir kimlik kazanarak moda endüstrisinin tüm oyuncularını aynı çatı altında buluşturdu.

Dikkat çekenler
Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’un Zone alanı, toplam 1200 metrekare büyüklüğündeydi.

Defilelerin sergilendiği podyum 20 metre uzunluğundaydı.

Runway ve Studio alanlarını aydınlatmak için toplam 800 adet spot ışık kullanıldı.
Yurt dışından etkinliği takip etmeye gelen basın mensupları arasında Elle Italia, KIBRIS Gazetesi, Citizen K, WAD Magazin gibi çok sayıda isim vardı.

20’den fazla ülkeden toplam 200’ü aşkın satın alma sorumlusu, Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’a katılarak marka ve tasarımcıların sonbahar/kış 2016 koleksiyonlarını keşfetti.

Bu sezon dördüncü kez kapılarını açan The Core İstanbul, toplam 24 marka ve 23 tasarımcının koleksiyonlarını showroom formatında aynı çatı altına toplayarak satın alma sorumlularına sundu. The Core Istanbul, 650 metrekarelik bir alanda yer alıyordu.

Etkinlik isim sponsoru Mercedes-Benz, hafta boyunca özel misafirlerini Mercedes-Benz Lounge’da ağırladı. Ayrıca Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul araçları, tüm hafta etkinlik misafirlerinin ulaşımını kolaylaştırmak için İstanbul sokaklarındaydı.

Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul resmi sponsorlarından M.A.C Cosmetics, 5 baş makyaj sanatçısı eşliğinde 30 makyaj sanatçısı ve 3 kulis asistanı ile toplam 20 defilenin makyaj uygulamasını üstlendi. Hafta boyunca toplam 82 maskara, 3780 maskara aplikatörü, 106 set M.A.C. kirpik, 65 ruj, 78 tüp M.A.C Face&Body, 40 tüp Mineralized Charged Water, 30 tüp M.A.C Fix Plus, 100 paket M.A.C Wipes, 30 transparan pudra, 60 tüp dudak ve 60 tüp göz bakım kremi uygulandı.

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul ekibi, hafta boyunca Nike ayakkabıları ile etkinlik alanındaydı.
Defile, sunum ve diğer etkinliklere katılanlar arasında Hadise Açıkgöz, Duygu Akdeniz, Deniz Akkaya, Ali Aksöz, Volkan Atik, Etel Baler, Deniz Berdan, Müge Boz, Mirgün Cabas, Oona Chanel, Kiera Chaplin, Güneri Civaoğlu, Ceylan Çapa, Bennu Gerede, Levent Erden, Abdullah İnal, Hülya Kalyoncu, Beste Kökdemir, İsmail Kutlu, İbrahim Kutluay, Ayşe Hatun Önal, Ertuğrul Özkök, Başak Sayan, Pamela Spencer, Çağla Şikel, Hikmet Tanrıverdi, Pınar Tezcan, Turgut Toplusoy, Tuba Ünsal, Gonca Vuslateri, Ahu Yağtu, Zulal-Ahmet Nazif Zorlu gibi isimler bulunuyordu.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.