Mankenler şokta

Diyarbakır’da düzenlenmesi planlanan “Dünya Medeniyetler Kraliçesi” yarışması iptal edildi.

Türkiye’nin Diyarbakır şehrinde 7 Nisan’da yapılması planlanan “Dünya Medeniyetler Kraliçesi Yarışması” çeşitli kurum ve kişilerin verdiği tepki üzerine iptal edildi.

21 ülkeden 22 güzelin katılımıyla Diyarbakır’da yapılması planlanan yarışmanın iptal nedeninin Kutlu Doğum Haftası’na denk gelmesinden kaynaklandığı ifade ediliyor. Bu durum Türkiye için çok kötü bir imaj oldu. Yarışmaya katılan güzeller yaşadıkları olay karşısında şokta olduklarını belirterek, ülkelerine döndükleri zaman Türkiye ve Diyarbakır’ı bu şekilde hatırlayacaklarını ifade ettiler.

Yarışmanın sunuculuğunu yapacak olan ülkemizin tanınmış mankenlerinden ve Angelo Manken Ajansı sahibi Seniha Kanatlı ise yaptığı açıklamada bunun Türkiye adına çok kötü bir imaj olduğunu kaydetti.
Kanatlı “Diyarbakır Türkiye’nin bir kültür merkezi idi. Biz de Süha beyle oturduk karar aldık biz dedik güzel bir yarışma olsun. Ancak, bazı gruplar ayaklandı.”

Yarışmaya Türkiye adına katılacak Kıbrıslı manken Hazal Ecer, “Duyduğum zaman şok geçirdim. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey olmadı. Can güvenliğimiz yok. Bir an önce buradan ayrılmak istiyoruz” dedi.
Kıbrıs Gazetesi

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.