Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’un ardından

New York, Milano ve Paris’in ardından İstanbul bir hafta boyunca modayla dolup taştı ! Türk moda dünyasının nabzını tutan birbirinden değerli tasarımcıların ve moda camiasına yeni katılan genç ve yetenekli tasarımcıların koleksiyonlarını “runway” ve “studio” alanlarında sergilediği MBFWİ’de bir çok defileye katılma şansını yakaladım. Siz de hazırsanız hadi gelin birlikte moda’lı beş günün en dikkat çeken koleksiyonlarını yakın mercek altına alalım.

MBFWİ’nin ilk gününde kalbimin “güm güm” atmasına sebep olan iki show : DB Berdan ve Raisa&Vanessa oldu. DB Berdan daha çok pastel renklerin ve farklı kesimlerin hakim olduğu koleksiyonunda kadının toplumdaki yerini, feminizmi eğlenceli bir şekilde sloganlarla ve illüstrastonlarla yansıtmayı kusursuz bir şekilde başarmış. Raisa&Vanessa’ysa “Garden of RV” adını verdiği koleksiyonla güne damgasını vururken bende şapka çıkartma ve “Yaratıcılığınıza sağlık” deme isteği uyandırdı adeta.

Bir başka beni etkileyen defileyse, Hande Çokrak’ın “Maid in Love” adını verdiği markasının üçüncü gün sergilenen koleksiyonuydu. Fütürizm temasını tüm kıyafetlere ustaca işleyen genç ve bir o kadar da avangard kızımız uzay çağında geçen bilgisayar oyunlarındaki karakterlerden ilham almış ve bunun sonucunda yenilikçi bir koleksiyon yaratmış. Üçüncü günün bir diğer çarpıcı defilesiyse Çağla Şikel, Özge Ulusoy gibi modellerin yer aldığı Hakan Akkaya’nın “Matem” adlı defilesiydi. Kadife, kürk ve transparanlığın siyah ve kırmızıyla ahengini en seksi biçimde yansıtmış adeta Hakan Akkaya. Ayrıca Burçin Göksu’nun yaptığı makyajlar da modellere gotik bir çekicilik katmış.

Ve Raşit Bağzıbağlı… Biz Kıbrıslılar için gurur verici, göğüs kabartıcı bir isim. MBFWİ çerçevesinde ilk kez koleksiyonunu sergileyen Kıbrıslı tasarımcımız, adını moda haftasında herkese duyurma şansını yakaladı. Koleksiyonunda daha çok kadınsı çizgileri ve vücuda oturuk kıyafetleri işlemelerle, püsküllerle zenginleştirip bizlere görsel bir şölen sundu. Kumaşların, kesimlerin kusursuzluğu ve yarattığı elegant algı izleyen herkesi büyüsü altına aldı. Gönülden tebrikler sana Raşit !

Yazımızın sonuna doğru gelirken MBFWİ gibi genç tasarımcılara destek veren, profesyonel tasarımcılara da global moda platformunda adını duyurma ve satın almacıların dikkatini çekme fırsatı tanıyan organizasyonların daha sıklıkla yapılmasını ve ülkemizde de bu ve buna benzer faaliyetleri en yakın zamanda görmeyi dilerim.
Görüşmek üzere !

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.