Miss Kuzey Kıbrıs 2011: Nam-ı Diğer Fiyasko

Yıllardan bu yana artık geleneksel hale gelen şu güzellik yarışmalarının bir yenisini geçenlerde yine koreograf üstadımız Günkut hazretleri her sene olduğu gibi bu senede yapmayı uygun bulmuş ve 14 tane birbirinden güzel kızı seçmek için podyuma çıkarmış. Gel gelelim 19 jürilik bir yarışmadan alınacak sonuca bir lafım olmasa da, gecenin kabak tadı verdiğini bir çok kişiden duymakta ve işitmekteyim. Şimdi bakınız lütfen kızlar güzel mi ? Güzel. Sözüm yok eyvallah ! Hepsi daha geçliğinin baharında, kendilerince güzel şeyler yapmaya çalışan kızlar mı ? Evet öyle ! Amma velakin Günkut Hoca artık kendini bir zahmet yenilesin ! Yok babacım benden bu kadar diyorsa o zaman zahmet olmazsa; gençlerin önünü hafiften açsında bu işleri bırakalım başkaları yapsın Hocam. Gazetelerden okuyorum:

Yok şöyle geceydi, yok böyle geceydi diye aman pek de bir uzadı, çok da gereksiz konuşuldu diye; yani dıdınında dıdısı misali. Bu demek oluyor ki; bu sefer yine ele yüze bulaşan bir organizasyon, ardından anılan şeylerin tamamı ile hayal kırıklığı olduğu. Güzel kızlarımıza taç takmanın yanında kulakları çınlatabilecek tek güzel kelam işitmiş değilim!.

Bülent Günkut geçtiğimiz gece seçtirdiği güzellerle, pardon seçtiği güzellerle beni görüyor ve en afilisinden suratını asmakla beraber ve ikimizin arasında da şöyle enteresan bir muhabbet geçiyor. Paylaşmakta sakınca görmüyorum:

Ertuğrulcum çok ayıp sizin gibi magazini takip eden televizyonculara hem de çok !. Neden hocam dememe fırsat vermeden:

Benim gibi birinin düzenlediği geceye siz Kıbrıs basını ve televizyoncuları olarak ilgi göstermezsiniz benim de size diyecek sözüm yok ! Siz ki beni en çok sevdiğinizi söyleyen, siz ki beni takdir eden, canımızsın hocam, babamızsın diyen sayın Günkut’a göre bizler, sonrasında eklemeden geçemeyeceği lafını, esirgemeden söylemeyi uygun buluyor ve gelmeyen yine siz diyor Günkut Hoca !

E vallahi pes hocam yigidi öldür hakkını yeme şimdi o kadar geldik göreceğimizi gördük bırak arada sırada gelmeyelim de birbimizi biraz olsun özleyelim az daha bizi vatan haini ilan edecek Günkut hoca beklemedim de değil ansızın fevri bir çıkış yapıp bu ve buna benzer şeyler saydırabilirdi neyse ki duruldu.

Sonra hocamın siniri duruluyor, üç beş kelam da ben edeyim diyecek oluyorum sonra düşünüyorum: Hocanın tansiyonu fırlamasın, kalbine sızı girmesin, aniden inme inip bir şeyler olmasın o sıcağın içinde diyerek, yanından usulca uzaklaşıyorum fakat buradan diyeceğimi diyeyim Günkut Hocaya’da içimiz rahat etsin. Biz onun gazını aldık geçen gece, şimdi de biz içimizdekileri salalım !
Şimdi Günkut Hoca:

Evet; sen bizim büyüğümüzsün, bu işleri de yıllardır yapan kendince bir duayensin. Eyvallah ! Sana saygımızda sonsuz. Ona da amenna. Yeri gelir elinden, yeri gelir iki yanağından da öperiz. Onu da biliyorsun. Her dediğine eyvallah ! Amma hocam:

Bir; Sen ki yılardır bu işi yapan ve bilen biri olarak artık bu işlerin kabak tadı verdiğinin farkında değil misin ? İki; Sen sürekli kendince eşsiz geceler düzenlediğini düşünerek, benimde böyle düşünmemi isteyemezsin. Üç; sana duyduğumuz saygı ve sevgi çerçevesine yaptığın tüm işleri sığdıramazsın.
Dört; “Kimse birbirine saygı duymak zorunda değildir fakat birbirine saygı göstermek zorundadır.” Yani hocam; sana saygı duyuyorsam ve gösteriyorsam bu yapacağın işlere, organize ettiğin her neyse onlara da saygı duyacağım ve göstereceğim anlamına gelmez.
Şimdi hocam:

Sen yap yapacağını, edeceğini de bu işlerin artık eskisi gibi gitmiyor olduğunu da bil ve kusura bakma bir zahmet Bülent Abicim !

Neyse diyerek basit bir geçiştirme yapma taraftarı değilim böyle şeyleri. Son olarak Hocam sen profesyonel anlamda defile ve organizasyonların yanında, senin amanda aman diyerek üstüne titrediğin, sonrada yolda giden araba misali patlayan lastik benzeri geceleri kabagın tadını vermeye ve artık suyunun çıktığının umarım farkındasındır ! Belli oluyor ki profesyonel defileleri ve geceleri unutalı çok olduğu için, artık amatörce işlerle gündeme gelmektesin ! Şöyle gelsen de bir göz gezdirsek diyorum; anlamlı manalı işlerle yapılan etkinliklere.
Başta da söylediğim gibi:

Bu işleri yıllardır yapıyor olman, her seferinde çok iyi yapıyor ve yapacak olduğun anlamına gelmez.Yine de seninle daha profesyonel defilelerde ve gecelerde görüşmek temennisi ile diyorum Günkut hocam. Bir ara şöyle güzel bir kaç defilede boy göstersek senle fena olmaz hani. Benden söylemesi. Unutma hoca:

“Akıl yaşta değil baştadır”

Bir güzellik yarışması daha bitti ! Öyle yada böyle. Hadi geçmişler olsun!.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.