Vogue artık +16

Vogue bundan sonra 16 yaşından küçük modellerle çalışmayacağını açıkladı. Devrim niteliğinde bir karar alan dergi ‘sıfır beden’ modellere de yer vermeyecek.

Dünyanın önde gelen moda dergisi Vogue, radikal bir karar alarak bundan sonra “sıfır beden” ve 16 yaşından küçük modellerle çalışmayacağını açıkladı.

“Sağlık Adımı” olarak nitelendirilen değişikliği, dergiyi çıkaran Conde Nast International şirketi duyurdu. Dünyanın farklı noktalarındaki 19 Vogue editörünün ortak kararıyla alınan kararla, dergi yoluna yeni bir sayfa açarak devam edecek.

Conde Nast International Şirketi Başkanı Jonathan Newhouse, bu değişimde derginin güzellik ve sağlık anlayışının örtüşmesi gereğinin etkili olduğunu söyledi. Derginin dünyanın dört bir yanındaki kadınlar için rol model alındığının farkında olduğunu söyleyen Newhouse, yeni dönemi “Vogue, sağlığın güzellik olduğuna inanmaktadır” ifadesiyle özetledi. Buna göre, bundan sonra dergiyle çalışacak modellerin kimliklerine bakılarak 16 yaşından küçüklere yer verilmeyecek. Moda çekimleri sırasında da kulislerde sağlıklı ikramlar sunularak modellerin aç kalmaması gözetilecek.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.