“Güzellikleri Yaşa ve Yaşat”

Miss Kuzey Kıbrıs ve Bay Kuzey Kıbrıs yarışmaları, bu yıl, 28 Temmuz Cuma gecesi Girne’de gerçekleştiriliyor.

31. Miss Kuzey Kıbrıs Güzellik yarışması “KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu”, 20’nci Bay Kuzey Kıbrıs Yarışması ise Kanser Hastalarına Yardım Derneği himayelerinde Günkut Ajans organizasyonuyla gerçekleşecek. Bayrak Radyo Televizyon Kurumu tarafından canlı yayınlanacak organizasyonla ilgili olarak, Girne Arkın The Colony Otel’de basın toplantısı düzenledi.

Miss Kuzey Kıbrıs ve Bay Kuzey Kıbrıs Yarışması Kurucu Başkanı ve Günkut Ajans Direktörü Bülent Günkut, organizasyonun bu yıl “Güzellikleri Yaşa ve Yaşat” temasıyla gerçekleşeceğini ifade etti.

Miss Kuzey Kıbrıs 2017 yarışmasında, finalistlerin, uyuşturucuyla mücadele konusunda farkındalık ve bilinci artırmak için yola çıkacağını kaydeden Günkut, kamu spotları ve farklı projelerle bu mücadeleye katkı koyacaklarını anlattı.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği himayesinde, Girne Ada Lions Kulübü katkılarıyla gerçekleşecek Bay Kuzey Kıbrıs yarışmasından elde edilecek gelirin tümünün ise Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne bırakılacağını dile getiren Günkut, yarışmanın konaklama sponsorluğunu da The Arkın Colony Otel’in üstlendiğini söyledi.
Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu da, uyuşturucuyla mücadelede farkındalığı artırmak ve toplumsal birlikteliği sağlamak için birçok etkinliğe imza attıklarını anımsattı. Arkın Colony Otel Genel Müdürü Halil Bardak, organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.
Girne Ada Lions Kulübü Derneği Başkanı Gülten Hastunç ise Bay Kuzey Kıbrıs Yarışması’na sponsor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Mayolu geçiş yok
Miss Kuzey Kıbrıs ve Bay Kuzey Kıbrıs yarışmalarına, 18-24 yaş arası, KKTC kimlik kartı sahibi olan gençler başvurabilecek. Miss Kuzey Kıbrıs adayları için ön eleme14 Temmuz Cuma saat 11.00’da The Arkın Colony Hotel’de; Bay Kuzey Kıbrıs için ön eleme de, 15 Temmuz Cumartesi günü 11.00’da The Arkın Colony Otel’de yapılacak.

Miss World yarışması, dünya güzellik yarışması şartlarına uyumlu olarak geçen 2 yılda olduğu gibi bu yıl da adayların sahnede mayolu geçişi olmayacak.

Miss Kuzey Kıbrıs’ta ilk 3 dereceye giren güzellere DAÜ, Bay Kuzey Kıbrıs’ta ilk 3 dereceye Lefke Avrupa Üniversitesi tarafından yüzde 100 eğitim bursu yanında çeşitli hediyeler de verilecek. Yarışmalarda derece alanlar, KKTC’yi uluslararası yarışmalarda da temsil edecek.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.